‘Man’

Man hører ofte ordet ‘man’ blive brugt. Men hvem er ‘man’?

Jeg hører det ofte i sætninger som “så bliver man ked af det” eller “så skal man også…”. Men der er i situationerne ikke tale om, at det er nogle andre der bliver kede af det, men derimod den der taler.

‘Man’ er simpelthen blevet et af mine yndlings hadeobjekter, for det bliver brugt til at undgå at tage ansvar for egne følelser og generalisere. Men hvor ville verden dog blive et bedre sted, hvis man tog ansvar for egne følelser – og ja, jeg ved det. Jeg brugte det selv.

Læg mærke til forskellen mellem “så bliver man ked af det” og “så bliver jeg ked af det”. I den første sætning kommunikeres generelt om en eller anden situation, i den sidste kommunikerer jeg mine følelser. Tager ansvar for hvordan jeg har det.

En af mine kæpheste generelt er, at hvis jeg står ved mine følelser og kommunikerer dem, så opnås en klarere og tydeligere kommunikation – og fremfor alt så opnås en større klarhed over hvordan jeg egentlig har det. En klarhed jeg kan bruge til at arbejde med de følelser jeg måtte have i den givne situation.

‘Man’ er i mine øjne en måde at undgå at stå ved egne følelser. Måske som beskyttelse? Det er nemmere at ‘man’ er ked af det, straks sværere at ‘jeg’ er. Men det er en flugt. For jeg er jo ked af det, det ændres ikke af at jeg verbalt forsøger at lave en ansvarsfraskrivelse. Følelserne er der stadig.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *