At grave

Så er vi her igen… Jeg sidder og lytter til (og ser faktisk også) musik. Den mere end fremragende Peter Gabriel koncert “Secret World Live Tour” fra 1994.

“Digging in the Dirt” er et nummer jeg i mange, mange år ikke brød mig om, sprang det gerne over når jeg så koncerten. Det gjorde ganske enkelt ondt på mig. Her skal indskydes, at jeg i høj grad føler musik, føler teksterne – jeg er temmelig dårlig til at lytte til dem. En dag gik det op for mig hvorfor. Omkvædet lyder:

Digging in the dirt,

Stay with me I need support.

Digging in the dirt,

To find the places I got hurt.

To open up the places I got hurt.

Med andre ord handler det om smerten ved at grave i fortiden – og at forsøge at flygte fra fortiden. Men det nytter ikke, du har en fortid, du er nødt til at forholde dig til den.

Og den erkendelse havde jeg ikke på det tidspunkt.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *