Dybblå

Forleden genså jeg en af mine absolut yndlings film – The Big Blue. Hvis du ikke har set den, så gør det. Måske ikke i den lange directors cut-udgave for, indrømmet, den er eddersparkeme lang. Men i biograf versionen.

Jeg vil ikke sige så meget om handlingen eller temaerne i den – det kan der skrives mange ord om – men derimod om musikken.

Filmen er instrueret af Luc Besson og musikken er skrevet af Eric Serra. Et makkerpar der har fulgt hinanden gennem mange film. Subway, The Big Blue, Nikita, Leon… Samarbejdet mellem de to er sublimt. Især i The Big Blue går billed og lyd op i en højere, helt perfekt, enhed. Stemningsmæssigt følger musikken handling, stemning og klipning. Men også  detaljerne i lyden følger nøje billederne. I åbningsscenen dykker unge Jacques og fodrer en barracuda med fiskestykker. Første gang barracudaen åbner munden, klar til at forsvare sig, klar til angreb, understøttes billederne af en hvæsende lyd i musikken.

Det er virkelig et mesterværk!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *