Helstøbt

Det går pludselig op for mig, at jeg aldrig har berettet fra koncerten med DaviD Gilmour jeg var til d. 25. september 2016 i Royal Albert Hall.

Den opmærksomme læser vil vide, at jeg er stor fan af Pink Floyd, herunder David Gilmour som var guitarist og forsanger i bandet.

Jeg har oplevet ham to gange live. I efteråret 2015 i Oberhausen (Tyskland) og i 2016 i London.

Den sidste er den mest helstøbte koncertoplevelse jeg har haft - den topper 'The Wall' som jeg så i Hamborg for nogle år siden.

Pladserne var perfekte. Ved min side havde jeg en god ven som også er inkarneret Pink Floyd fan. Lyset var designet af Marc Brickman, en af de helt store indenfor lysdesign (læs mere om ham her). Musikerne var meget, meget dygtige. Og set-listen var en god blanding af Gilmours egne numre og gamle Pink Floyd numre. Alt gik simpelthen op i en højere enhed.

Selv nyfortolkningen af 'A Great Gig in the Sky' - som faktisk lå ret langt fra originalen - fungerede.

Som tidligere lysdesigner var det en fornøjelse at se Marc Brickmans lysdesign. Et af hans kendetegn er, at han tør dvæle i sine cues, at lyset ikke hele tiden skifter, at han lader lyset underbygge numrene fremfor bare at lade lamperne blinke og fremfor alt, at han bygger op gennem hele koncerten - for at lade det hele eksplodere i en gigantisk udladning i de sidste numre, så man går derfra fuldstændig fyldt op af sanseindtryk.

En kæmpe, kæmpe oplevelse!

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *