Ros

Jeg har lige fået at vide, at jeg er en god fotograf. Og det er jo dejligt. Men mine første tanker var “Jeg har også taget mange og ind i mellem er man jo heldig” og “du får jo kun de bedste at se”! Og ja, begge dele er rigtigt. Jeg tager MANGE billeder. Faktisk ligger der 63.392 filer, i alt 264 GB, i de mapper hvor jeg har mine billeder. Nok er der en del gengangere – nogle ligger i flere formater – men jo, jeg har mange billeder. Og selvfølgelig viser jeg kun de bedste – jeg laver heller ikke den dårligste mad når jeg får gæster. Det giver ligesom sig selv.

Det der er interessant er naturligvis de forsvarsmekanismer jeg straks hiver frem. I stedet for at tage imod rosen.

Lidt irriterende at det er sådan. Men det må jeg jo arbejde med.

Herunder er nogle eksempler på mine billeder. Der er absolut intet gjort ved dem. De er som de kom ud af kameraet. Normalt behandler jeg billederne inden jeg bruger dem.

Nu bryder jeg med mig.

Jeg vil bevise jeg godt kan. At jeg er god til at fotografere.

Og jeg synes sgu de er flotte! Også selvom der ikke er gjort noget ved dem.

Ja, nogle af dem er selvfølgelig fordi jeg kan flyve. Det giver nogle andre muligheder. Og ja, nogle af dem har brugt nogle teknikker som ikke alle kameraer har.

MEN min pointe er sådan set, at det ikke kommer an på teknikken. Det kommer an på motivet.

Når jeg tager billeder er der egentlig nogle få regler jeg følger.

  1. Find et interessant motiv. Kig gennem søgeren, hvordan ser motivet egentlig ud – det lyder banalt, men nogle gange er selv det bedste motiv alligevel ikke interessant.
  2. Hav et øje på baggrunden. Spiller den med dig eller imod dig?
  3. Prøv at gå et skridt til siden og / eller gå i knæ, man kan ændre billedet ganske meget på den måde.
  4. Prøv, prøv forskelligt. Leg.
  5. Tag MANGE billeder. Det gør jeg. Og slet så dem der ikke blev gode bagefter – det gør jeg (bortset fra jeg sjældent sletter). Jeg har bogstavelig talt set hundredevis af billeder igennem for at lave albummet herover.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *