Echoes of a Phantom

I baggrunden kører på tv en opsætning af Sir Andrew Lloyd Webbers (i øvrigt fremragende / flotte) musical 'Phantom of The Opera'. Produceret i anledning af 25 året for musicalen og spillet i Royal Albert Hall. Og på en sjov måde knytter det på to måder to markante ting i mit liv sammen.

Royal Albert Hall lagde rammer til den største koncertoplevelse jeg har haft, David Gilmour (guitarist og forsanger i Pink Floyd), i september dette år (2016). At se optagelser derfra vækker i den grad minder og følelser. For det var virkelig en enestående oplevelse.

Og så er der det pudsige, at et af de markante musikalske temaer i Phantom of the Opera rent faktisk er taget fra et Pink Floyd nummer, nemlig 'Echoes' fra albummet Meddle som blev released i 1971 - Phantom of the Opera er fra 1986. Der er ingen tvivl om hvem der kom først...

'Echoes' er i hvert fald på en top 5, måske endda top 3 over numre som betyder mest for mig. Så største koncertoplevelse og et af mest betydningsfulde numre knyttet sammen af en tv produktion.

Det med at Sir Andrew Lloyd Webber har stjålet fra Pink Floyd, er det bare en påstand jeg kommer med fordi jeg er så inkarneret Pink Floyd fan? Hmmm...

Døm selv, først 'Echoes' (jeg har for dem begge fundet udgaver der er optaget i Royal Albert Hall, det var det mest passende konteksten taget i betragtning):

Dernæst Phantom of the Opera:

Jeg synes i hvert fald det lyder ganske ens.

Herunder nogle billeder fra David Gilmour koncerten. Kreativ lysdesigner var i øvrigt Marc Brickman som jeg har haft fornøjelsen af at møde personligt. Han er et af de store ikoner indenfor lysdesign, læs mere om ham her.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *