Kategoriarkiv: Billeder

At være stolt…

… af mig selv er ikke noget jeg er ret god til.

Sad lige og genlæse mit indlæg om at få ros for mine billeder. Og nu vil jeg igen bryde med mig selv og skamrose mig selv. Jeg tager mange billeder og jeg har nu besluttet at gøre noget mere ved de bedste af dem.

Herunder er et billede taget i Tube’en i London. På stationen Great Portland Street (no shit!). Jeg har leget lidt med det: beskåret det, tunet farverne lidt. Men det er faktisk alt. Og så fået printet det i 50*50 cm og sat det i en ramme.

Og ved du hvad? Det ser hamrende godt ud! Og jeg vil prøve at se om jeg måske kan sælge nogle af mine værker…

Og hele idéen kom faktisk fra en kommentar på Instagram til et af mine andre London billeder. En af mine følgere kommenterede, at det pågældende billede ville se hamrende godt ud i stort format. Den tyggede jeg lidt på, og endte så med det herunder som det første. Det andet arbejder jeg lidt på, men kan ikke rigtig få det til at makke ret, på en måde så jeg er tilfreds. Men mere haster det heller ikke….

Ros

Jeg har lige fået at vide, at jeg er en god fotograf. Og det er jo dejligt. Men mine første tanker var “Jeg har også taget mange og ind i mellem er man jo heldig” og “du får jo kun de bedste at se”! Og ja, begge dele er rigtigt. Jeg tager MANGE billeder. Faktisk ligger der 63.392 filer, i alt 264 GB, i de mapper hvor jeg har mine billeder. Nok er der en del gengangere – nogle ligger i flere formater – men jo, jeg har mange billeder. Og selvfølgelig viser jeg kun de bedste – jeg laver heller ikke den dårligste mad når jeg får gæster. Det giver ligesom sig selv.

Det der er interessant er naturligvis de forsvarsmekanismer jeg straks hiver frem. I stedet for at tage imod rosen.

Lidt irriterende at det er sådan. Men det må jeg jo arbejde med.

Herunder er nogle eksempler på mine billeder. Der er absolut intet gjort ved dem. De er som de kom ud af kameraet. Normalt behandler jeg billederne inden jeg bruger dem.

Nu bryder jeg med mig.

Jeg vil bevise jeg godt kan. At jeg er god til at fotografere.

Og jeg synes sgu de er flotte! Også selvom der ikke er gjort noget ved dem.

Ja, nogle af dem er selvfølgelig fordi jeg kan flyve. Det giver nogle andre muligheder. Og ja, nogle af dem har brugt nogle teknikker som ikke alle kameraer har.

MEN min pointe er sådan set, at det ikke kommer an på teknikken. Det kommer an på motivet.

Når jeg tager billeder er der egentlig nogle få regler jeg følger.

  1. Find et interessant motiv. Kig gennem søgeren, hvordan ser motivet egentlig ud – det lyder banalt, men nogle gange er selv det bedste motiv alligevel ikke interessant.
  2. Hav et øje på baggrunden. Spiller den med dig eller imod dig?
  3. Prøv at gå et skridt til siden og / eller gå i knæ, man kan ændre billedet ganske meget på den måde.
  4. Prøv, prøv forskelligt. Leg.
  5. Tag MANGE billeder. Det gør jeg. Og slet så dem der ikke blev gode bagefter – det gør jeg (bortset fra jeg sjældent sletter). Jeg har bogstavelig talt set hundredevis af billeder igennem for at lave albummet herover.

Et billede siger…

… mere end tusinde ord. Er det ikke sådan man siger? Og det gør sig måske gældende i nedenstående tilfælde som – og jeg indrømmer det tyvstjålet – fra www.politiken.dk

Billedet fortæller mig en hel masse, men nok ikke det som fotografen / journalisten / Politiken egentlig ønskede. Døm selv:

Fra www.politiken.dk

Jeg ser en del som ikke ser specielt glade ud, en del som kigger væk, ikke mindst Bertel Haarder. Hmmm troede det var en fest at blive eller være nomineret til Årets Fund. Men åbenbart ikke..

Et klik på billedet skulle sende dig direkte til billedet og artiklen.

Farver

Som du nok ved – i hvert fald hvis du har læst tidligere indlæg – så kan jeg godt lide at fotografere. Og er også rimelig habil til det.

Og jeg elsker farver. Ikke overdrevne, bare kraftfulde og kontraster.

Faxe Kalkbrud
Faxe Kalkbrud

 

Og her er kontrasten mellem gråtonerne og så den kraftfulde turkis farve i Faxe Kalkbrud. Taget på en vinterdag hvor farverne generelt mest af alt var grå og brune. Så lå kalkbruddet der som en ædelsten og lyste op.

 

Møns Klint
Møns Klint

Møns Klint er en all time favourite. Den skuffer sjældent og en dag som denne, hvor luften er helt klar, så…

Rapsmarker

Ok, farverne her har fået en over nakken, men jeg elsker linjerne i billedet og farverne der spiller op mod hinanden.

 

Trawlere i Skagen

Igen er der noget med linjerne i dette billede som bare tiltaler mig – og farverne der er i kontrast til hinanden – faktisk er det lysets tre grundfarver: Rød, grøn og blå (LYSETS grundfarver, ikke pigmentfarvernes grundfarver!).

Færøerne

En fantastisk dag med helt stille vand, de flotteste refleksioner og stort set alle nuancer af grøn. Et billede jeg er meget glad for!

Fotografering

Det er ikke nogen hemmelighed, at jeg kan li’ at fotografere. Heller ikke nogen hemmelighed, at jeg gerne ville gøre det noget mere. Hvem står i vejen? Tja, vel ikke andre end mig selv…

 

Solstråler i morgendisen – SöderÅsen

Jeg har ikke en favoritdisciplin indenfor fotografering. Jeg kan godt li’ at fotografere det der lige dukker op. Jeg er ikke så god til at planlægge.

Billedet ovenover blev taget på vej hjem efter en overnatning på SöderÅsen. Det kan dårligt planlægges. Man må gribe chancen når den er der.

Der ligger en masse erindring gemt i billedet. Jeg genkalder mig stemningen på turen. Og det er naturligvis med til at gøre billedet til noget specielt for mig.

Men jeg kan også li’ linjerne. Både vejens og solstrålernes.

Rømødæmningen

Billedet herover var som sådan heller ikke planlagt. Jeg fløj ikke til Rømø for at fotografere dæmningen. Men når jeg nu var der…

Jeg kan li’ linjerne i billedet. Dæmningens to rette linjer forbundet med et knæk. Horisonten. Skylinjen. Og så farverne naturligvis.

Fyr ved indsejlingen til Thorsminde

Det sidste billede var heller ikke planlagt. Det blev taget på en fototur med en ven. Vi kørte Danmark rundt, stoppede hver time og tog billeder af det der var. Og det bragte os blandt andet til Thorsminde.

Jeg har brugt en lang lukkertid for at få havets bevægelser til at ligne dis.

Igen tiltrækkes jeg af linjerne. Horisonten. Fyret. Skæringen mellem de to. Og så den rød/orange top midt i alt det grå.

Og så er der vist en konklusion man kan drage: Jeg kan li’ linjer og farver.

Hvis du ikke allerede har gjort det, så vil jeg opfordre dig til at klikke på Instagram ikonet til venstre og se hvad jeg har lagt op der.

En tur i solopgangen

Har du læst ‘Om mig’, så ved du at jeg har certifikat til at kunne flyve flyvemaskiner. En-motors stempelmaskiner for at være præcis. Små privatfly for at bruge en term de fleste kan forstå.

Mit certifikat er godt nok udløbet pt, men jeg håber at få mulighed for at forny det inden længe.

Nogle flyver for at komme fra A til B. Det er praktisk, det er nemt, det er fleksibelt (men det er også dyrt). Andre flyver fordi de kan li’ det. Jeg hører afgjort til den sidste gruppe (det er dog stadig dyrt).

Når jeg flyver elsker jeg at kigge ned. Se mønstrene på markerne, se forskellen på parcelhuskvarterer bygget i 70’erne og dem der er bygget i 0’erne – de første er med lige veje, rektangulære grunde osv. De sidste med buede veje, skæve grunde og små søer ind i mellem.

Jeg elsker også at lege med skyer. Skyer kan danne de mest fantastiske landskaber med bjerge og dale. Hele tiden i forandring.

Hvad man ikke kan se, når man er på jorden er, hvor fantastisk vores landbrug kan være. Smukke spor i marken lavet af traktorer, vildt-remiser der træder frem, fulde af farver i pløjemarken.

Vildtremise i solopgangen

Eller de spøjse former marker kan antage – nogle gange med afgrøder jeg ikke kan identificere.

Mark formet som et T i solopgangen

Jeg er vild med det!

Selv en løvskov uden blade er smuk. Man kan se ned i skovbunden. Se spor fra dyr, gamle stendiger, vandløb etc.

Eller nåleskovens forskellige farver afhængigt af hvilke træer der vokser der.

Danmark er smukt fra oven. Ikke kun de store linjer, men også de små detaljer!